Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies zamknij

Przetwarzanie i ochrona danych osobowych

1. Klient składający zamówienie wyraża zgodę na przetwarzanie i wykorzystywanie jego danych osobowych w celu realizacji zamówienia;

2. Administratorem danych osobowych w myśl rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (dalej jako ,,RODO”) jest firma Moose Design Hanna Jędrzejczyk. Dane kontaktowe do administratora: e-mail sklep@moose-design.pl, numer telefonu +48 796 888 824;

3. Dane osobowe Klienta są chronione zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (dalej jako ,,RODO”) 

4. Dane osobowe Klienta są wykorzystywane jedynie w celu realizacji zamówienia oraz realizacji płatności;

5. Dane osobowe Klienta mogą być przekazane firmom kurierskim oraz Poczcie Polskiej w celu realizacja zamówienia;      

6. Dane osobowe Klienta mogą być przekazane firmie Payu SA w celu realizacja płatności;

7. Dane osobowe Klienta są przechowywane na serwerze firmy Webio;

8. Adresy e-mail Użytkowników, który zapisali się do newslettera mogą być przekazywane firmie FreshMail w celu przekazywania informacji handlowych pochodzących od Sprzedającego;

9. Dla zrealizowania umowy i dostarczenia produktów konieczne jest podanie następujących danych osobowych Klienta: nazwisko i imię, adres do wysyłki, adres e-mail, numer telefonu kontaktowego;

10. Wszystkie dane dotyczące zawieranych transakcji, w tym dane kontaktowe, zapis korespondencji i wszystkie zapisy transakcji, będą przechowywane do momentu ustania ustawowych obowiązków retencji danych oraz podatkowych;

11. Klient może wyrazić zgodę na otrzymywanie, na podany przez niego adres e-mail informacji handlowych pochodzących od Sprzedającego. Klient może w każdej chwili zrezygnować z usługi newslettera przesyłając prośbę o usunięcie z newslettera na adres e-mail sklep@moose-design.pl. Dane osobowe podane przy zapisie do newslettera będą przechowywane aż do momentu wypisania się z newslettera lub do momentu otrzymania prośby o usunięcie swoich danych osobowych;

12. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania lub żądania ich całkowitego usunięcia (o ile nie jest to sprzeczne z przepisami prawa) lub ograniczenia prawa przetwarzania swoich danych osobowych. Użytkownik ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także przenoszenia danych oraz uprawnione są do cofnięcia zgody. W tym celu należy wysłać wiadomość na adres e-mail sklep@moose-design.pl lub skontaktować się telefonicznie na numer +48 796 888 824;

13. Klientowi przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO) jeżeli ma zastrzeżenia do przetwarzania jego danych osobowych przez Administratora danych osobowych.